top of page
  • Ali Orhan Kutluer

Burdur'un yatırım planı

Merhaba dostlar,

Burdur ili sınırları içinde kalan bölgede 2024 yılında yapılması planlanan yatırım programında hangi projelerin yer aldığına baktığımızda; 

1.     Salda gölü Özel Çevre Koruma Danışmanlığı konu başlığındaki proje için 2 milyon TL.

2.     Gölhisar, Çavdır- Yazır gölet, Gölhisar-Katrancı gölet sulama projeleri için toplam 3 milyon TL. (her birinde birer milyon!!!)

3.     Burdur Mehmet Afif Ersoy Üniversitesi yeni bina ve alt yapı işleri için 374 milyon TL.

4.     Kızılkaya, Ağlasun, Korkuteli, Söğüt, Çavdır, Gölhisar, Tefenni yollarının yapım ve yenileme çalışmaları için yaklaşık 2 Milyar TL (Burdur- Isparta dostluk yoluna 118 milyon TL)

5.     Hayvancılık sektörüne eğitim ve destek amaçlı 8 Milyon TL.

Olmak üzere 2024 yılında Burdur il sınırları içinde toplam 2 milyar 400 milyonu bulmayan yatırım yapılmasının planlandığı görülmektedir. (Bu rakam, fiyat farklarını değerlendirdiğimizde iş hacmi olarak 2023 programının yarısından daha az!!!)

Bu yatırımlar nedir diye bir kez daha tarandığında, 2 milyar TL. karayollarının ilçe yolları, 380 milyon TL üniversite kampus içi çalışmaları, 3 Milyon TL:’da Çavdır Gölhisar sulama ve salda gölü danışmanlığından ibaret olduğu görülmektedir.

Burdur merkezin hiçbir sorunu-ihtiyacı- olmadığı düşünüldüğü için yatırım yapmaya gerek duyulmamış herhalde…

Burdur merkezin baraj suyu için geçen aylarda zaten 2050’li yıllar olarak 25 yıl sonrasına milletvekilimiz tarih vermişti!

Senir’den Senir – Burdur isale hattının yapılarak o suyu kullanabilecek tarihi söylemlerin arasında bulmak mümkün değildir. Bu konu ile yalnızca altı kelime var “…Senir Suyu'nun ihale yapılabilir aşamasına geldik….”

2024 yılı yatırım programında bu proje yer almadığına göre bu yıl bir çalışma yapılamayacaktır.

Olayın daha vahim tarafı, 300 milyar liralık yatırım ödeneği merkezde tutuluyor olması ve 17 Nisan 2024 tarihinde (yani seçimden 15 gün sonra) yapılacak toplantıda şehirlere dağıtılacak olması…

2024 yılında yatırım programında Burdur merkezin yok sayılması çok endişe verici bir durumdur. Burdur’un okul, sağlık, içme -kullanım suyu, altyapı, raylı sistem, Burdur gölü gibi onlarca sorunları programa aldırmayı başaramadıkları görülmektedir.

Bir başka vahim bir durum da, belediye başkan adaylarımızdan birinin sarf ettiği şu cümle  “Belediye Başkanının, her gün milletvekilinin kapısını aşındırması, Bakanın kapısında yatması gerekmektedir.”

Sağlıcakla kalın….

40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page